3 Things

I saw these questions circulating in Finnish blogs, so I decided to translate them freely and reveal few things about myself. I feel a bit shy about sharing personal things and I have kind of learned to protect my thoughts and keep them just in my mind, but maybe there is someone who would want to know a little bit more about me? I've also been thinking for a while that I would want to write some of my posts also in Finnish because my family and some other Finnish readers might be reading my blog even though they might not be that good in English, and also because sometimes I feel that I would write more interestingly in Finnish. Hope it doesn't look too confusing!

Hei perhe ja muut suomalaiset lukijat! Oon hetken kypsytellyt ajatusta kirjoittamisesta myös suomeksi, joten tästä lähin tulen kirjoittamaan osan postauksista myös suomeksi. Englanniksi kirjoittaminen on ollut tosi hyödyllistä kielessä kehittymisen kannalta, mutta musta on myös tuntunut että mun kirjoitukset englanniksi on vähän sieluttomia ja suomeksi voin tuoda enemmän omaa persoonaa kirjoituksiini. Henkilökohtaisista jutuista kirjoittaminen ujostuttaa ja hirvittää mua aina vähäsen, mutta päätin nyt tarttua tähän suomalaisissa blogeissa kiertäneeseen haasteeseen.3 things I like / 3 asiaa, joista pidän
Animals. I love animals and there's nothing that could make me happier than seeing and holding puppies! Honestly I like animals more than humans.
Movies. Can sound boring, but my dearest hobby is to watch movies. I'm so glad that my husband shares my passion and is always dragging me to see the newest movies.
My family. My husband, my parents and siblings. Persons who are required to have unconditional love for me even if they wouldn't like everything I do. Can't even describe how happy and lucky I am that my little siblings love, miss and like me. They are so cool.

Eläimistä. Mikään ei voi tehdä mua onnellisemmaksi kuin nähdä ja sylitellä koiranpentuja! Tykkään eläimistä enemmän kuin ihmisistä.
Elokuvista. Voi kuulostaa tylsältä, mutta elokuvat on mun rakkain harrastus. Kuinka onnekas oonkaan että mun mies jakaa saman intohimon ja raahaa mut katsomaan uudet elokuvat.
Perhe. Aviomies, vanhemmat, pikkusisarukset. Ihmiset joilla ei oo muuta vaihtoehtoa kuin rakastaa mua vaikka tekisinkin välillä tyhmiä juttuja. En voi sanoin kuvailla kuinka onnekas olen, että mulla on pikkusisaruksia jotka rakastaa, ikävöi ja tykkää musta. Mun pikkusisarukset on ihan huippu tyyppejä.

3 things I dislike / 3 asiaa, joista en pidä
Presentations. I hate presentations! I'm absolutely horrible public speaker and no matter who is in the audience I will shake and my mind goes totally blank and I can't remember what I planned to say.
Traffic hour public transportation. Just awful. You can't move, you will be pushed, and you need to just hope that you can get out at your own stop because there's so much people in your way.
People who purposely try to hurt others with their words. Why would you want to do that?

Esitelmät, vihaan! Oon tosi huono puhumaan toisten edessä. Ei oo väliä kuka on yleisössä niin aivan varmasti tärisen enkä muista mitään mitä halusin sanoa.
Ruuhkabussit ja -metrot. Aina yhtä kamala kokemus. Et voi liikkua, joka suunnasta tönitään ja pitää vaan toivoa että sais ängettyä itsensä ulos oikealla pysäkillä sen ihmisjoukon läpi.
Ihmiset joilla ei oo mitään hyvää sanottavaa ja yrittävät tarkoituksella satuttaa toisia sanoillaan. Miksi ihmeessä?

3 things I did on the weekend / 3 asiaa, joita tein viikonloppuna
Cut my hair half shorter.
Went to see Doctor Strange with my husband. One of the best movies of the year. Enjoyed every moment!
Celebrated my mother-in-law's lunar birthday. My sister-in-law and her daughter came to visit and we ate delicious food together.

Leikkasin hiukset, puolet lähti.
Käytiin miehen kanssa elokuvissa katsomassa Doctor Strange. Oli hirveen hyvä.
Juhlittiin anoppini syntymäpäiviä. Miehen sisko tuli kylään tyttärensä kanssa ja syötiin hyvää ruokaa yhdessä.

3 things I know how to do / 3 asiaa, jotka osaan
How to spend good time by myself! I'm rarely bored alone and I enjoy walking, shopping and sitting in coffee shops alone. Life became much easier when I started to do things bravely alone.
Sew a button. My husband appreciates this. Didn't study to be clothing artisan for nothing!
Feel empathy. I'm really sensitive for others' feelings.

Osaan viettää aikaa yksin ja nauttia siitä! Mulla ei oo oikeastaan koskaan tylsää itsekseni ja tykkään kävellä ympäriinsä, shoppailla ja istua kahviloissa ihan yksiksenikin. Elämä helpottuu paljon kun uskaltaa tehdä asioita yksin.
Ommella napin paikoilleen. Mies on ollut oikein iloinen kun oon korjannut sen takkeja ja paitapuseroita. En siis opiskellut vaatetusalan artesaaniksi ihan turhaan!
Olla empaattinen. Oon tosi herkkä aistimaan toisten tunteet.

3 things I don't know how to/can't do / 3 asiaa, joita en osaa
Sort trash correctly in Korea.
Be social. I'm an introvert and even though I would want to be social it's just so difficult and takes so much energy.
Be carefree and easygoing. I'm always stressed or worried about something and analyze things too much in my head.

Lajitella roskat oikein Koreassa. 
Olla sosiaalinen. Oon niin introvertti kuin voi olla ja vaikka kuinka haluaisinkin olla sosiaalinen se on tosi hankalaa ja vie hirveen paljon energiaa.
Olla huoleton ja rento. Oon aina stressaantunut tai huolestunut jostain ja analysoin kaikkea liian paljon ja pitkään mielessäni.

3 things I would want to know how to do / 3 asiaa, jotka haluaisin osata
Speak Korean and many other languages, like French, Swedish and Chinese. Unfortunately learning languages is really difficult for me.
Be a better speaker in general. It's hard for me to state my opinions in class and actually use all the information I have studied. My brain works too slowly and I'm socially awkward while having conversations.
Control my mind. I'm easily stressed and feelings control my actions. It's really difficult for me to forget negative feelings and dissapointments.

Puhua Koreaa ja monia muita kieliä, kuten ranskaa, ruotsia ja kiinaa. Kielien oppiminen on mulle tosi vaikeaa.
Olla parempi puhumaan noin yleensäkin. Mulle on tosi vaikeaa kertoa mielipiteeni luennoilla ja käyttää sitä materiaalia jota olen opiskellut. Mun aivot toimii liian hitaasti ja oon outo kun yritän jutella ihmisten kanssa.
Hallita mieltäni. Oon tosi helposti stressaantunut ja käyttäydyn tunteiden mukaan. Jos jotain ikävää sattuu mun on tosi vaikea päästä siitä yli ja unohtaa.

3 things I should do / 3 asiaa, jotka minun pitäisi tehdä
Study. Should do my weekly readings for university and study Korean too.
Lose weight, but honestly I rather just eat what I want.
Husband thinks I should visit dentist, but I'm too scared so I'll go just if I get some pain.

Opiskella. Pitäisi lukea ensi viikon luentoja varten ja toki koreaakin pitäisi opiskella.
Laihduttaa, mutta mielummin vaan syön mitä haluan.
Mun miehen mielestä mun pitäisi käydä hammaslääkärillä, mutta en mee ennen kuin tulee kipuja koska pelottaa liikaa!

3 things I stress about / 3 asiaa, joista stressaan
School. Presentations, exams, essays, grades. So stressful!
Future. I will write a blog post about our future plans later but future is stressing because you need to make decisions and every option has its good and bad sides.
Time. We are getting older all the time. I'm scared I'm wasting too much time and soon it will be too late to do certain things.

Koulu. Esitelmät, kokeet, esseet, arvosanat. Ja kyllä stressaa!
Tulevaisuus. Aion kirjoitella tästä aiheesta myöhemmin oman postauksensa, mutta tulevaisuus stressaa koska täytyy tehdä päätöksiä ja jokaisella vaihtoehdolla on hyvät ja huonot puolensa.
Aika. Vanhenen koko ajan. Pelottaa, että oon hukannut liian paljon aikaa ja kohta on liian myöhäistä saavuttaa joitain asioita mitä haluaisin.

3 things that help me to relax / 3 asiaa, jotka saavat minut rentoutumaan
Binge watching tv-series or movies. No better way to relax than watch too many episodes of a funny show in a row!
Animals. Every stressed or sad person should have some kind of animal. When I was young I used to relax being out with horses, but petting a puppy works too.
Being close to my husband. Cuddling is important. Nothing more comforting than to take a nap in husband's arms.

Tv-sarjat ja elokuvat. Mikäpä ois tehokkaampi keino rentoutua kuin katsoa monta jaksoa putkeen jostain hauskasta sarjasta.
Eläimet. Jokaisella stressaantuneella tai surullisella ihmisille pitäisi olla eläimiä lähellä. Lapsuudessa ja nuoruudessa rentouduin hevosten kanssa ulkona puuhailemalla, mutta koiran silittely toimii hyvin myös.
Mieheni läheisyys. Toisen kosketus on tärkeää. Niin rentouttavaa ja rauhoittavaa nukkua päikkärit rakkaan ihmisen kainalossa.

3 things I talk about often / 3 asiaa, joista puhun usein
School. That's basically the only thing that is going on my life so it's almost always on my mind too.
Korea. Obviously especially when talking with people back in Finland.
Politics. Just personal interest I also study.

Koulusta. Eipä mun elämään paljon muuta kuulu tai mahdu niin mielessähän se on koko ajan.
Koreasta. Etenkin jos juttelen suomalaisille. 
Politiikasta. Oma mielenkiinnon kohde jota myös opiskelen.

3 things I like to wear / 3 asiaa, jotka puen mielelläni päälle
Skirts. I don't care much about pants so I wear skirts almost always.
Dresses. Comfy or pretty.
Print shirts. I'm like a child and I have shirts with Disney princesses, Star Wars, super heroes, Pokémons and dinosaurs in them.

Hameet. Housut on epämukavat joten käytän melkein aina hameita.
Mekot. Mukavat ja nätit on molemmat mun mieleen.
Paitoja printeillä. Bändipaitoja en halua enää käyttää, mutta osa printeistä mitä multa löytyy vois olla lapsen vaatekaapista. Löytyy Disney prinsessoja, Star Warsia, supersankareita, Pokémonia ja dinosauruksia.

3 things I won't wear / 3 asiaa, joita en pue päälleni
Anything too skinfitting.
Too sporty running shoes especially with bright colors and weird shapes.
Plastic chokers. You know these things? I wore them when I was a child and will never wear them again no matter how in fashion they are.

Makkaroita nuolevia vaatteita.
Sporttisia lenkkareita kirkkaissa väreissä kummallisen mallisilla pohjilla varustettuna.
Niitä muovisia kaulakoruja mitkä on nyt suurinta muotia ja kaikilla lapsilla oli joskus 90-luvulla.

3 things I would want to get / 3 asiaa, jotka haluaisin hankkia
New laptop. I love my Lenovo and I would want to have pretty similar laptop after this, but this one had weird problem with bugs. I don't know how or from where they got inside my laptop, but suddenly tiny bugs started to come out of my laptop once in a while. I haven't seen those same bugs anywhere else so this is a mystery. My husband opened the whole laptop and we couldn't find anything suspicious inside of it. In that process few things got broken so even though there hasn't been bugs in a while, writing with a new laptop would be more comfortable.
Apartment. Just dreaming about our own first home, no matter how tiny apartment it would be.
Puppy. Probably Boston Terrier. But just after our little grandma puppy because she doesn't care about other dogs and we want the rest of her life be as good as possible.

Uuden läppärin. Tykkään tästä Lenovostani ja haluaisin samantapaisen koneen tämän jälkeenkin, mutta tän kanssa oli outo ötökkäongelma. Läppärin sisältä alkoi ilmestyä silloin tällöin pieniä ötököitä eikä mulla oo aavistustakaan mistä ne on sinne ilmestynyt. Mies sitten avasi tämän koko koneen ja revittiin kaikki näppäimetkin irti eikä mitään epäilyttävää löytynyt. Tää kone kuitenkin hajosi vähän tuon operaation johdosta joten kaikki näppäimet ei esimerkiksi toimi enää kunnolla.
Asunnon. Musta olis jo aika saada oma koti meille kahdelle, ei väliä miten pikkunen koppero.
Koiranpennun! Bostonin terrieri johtaa rotuvaihtoehdoissa. Uutta pentua ei kuitenkaan tuu niin kauan kuin tuo meidän mummeli koira porskuttaa kun hän ei tykkää toisista koirista ja halutaan hänelle mahdollisimman mukava loppuelämä.

3 things I dream of / 3 asiaa, joista unelmoin
Own home. Place where I would feel like home, do things my own way and have furnitures and other necessary things I would have chosen.
Nice job.
Animals. I would really want to have few horses and ponies (and giraffes!), but I don't know if it will ever be possible so I want to get few dogs at least.

Omasta kodista. Sellasesta paikasta joka tuntuisi kodilta, missä vois tehdä asiat omalla tavalla ja missä ois oman maun mukaiset itse hankitut huonekalut, astiat sun muut.
Kivasta työstä.
Eläimistä. Mä unelmoin hevosista ja poneista (ja kirahveista), mutta koska tuo on kallis ja aikaa vievä unelma toteuttaa, haluaisin sitten ainakin pari koiraa.
3 things I'm scared of / 3 asiaa, joita pelkään
Vomit. I'm emetophobic. Just hearing the word makes me panick slightly. It doesn't matter if it's me or someone else both are as bad and I just don't want to be involved with this disgusting thing.
Hospitals. I'm not sure where this fear comes from, but even stepping inside to hospital makes me feel that I will faint. I've almost fainted twice while visiting a relative in a hospital.
Failure. I'm kind of perfectionist and I can't stand failure. If I do something, I want to do it perfectly.

Oksennus. Mulla on emetofobia ja meen helposti paniikkiin jos joku edes mainitsee tuon sanan. Toisen ihmisen oksentaminen on mulle ihan yhtä paha kuin jos se tapahtuisi itselle. Ikävä rajoittava pelko jota monikaan ei ymmärrä.
Sairaalat. En tiedä mistä tää pelko on lähtöisin, mutta mulle tulee tosi heikko olo ihan jo sairaalan alueelle menemisestä. Oon meinannut kaksi kertaa pyörtyä ihan vaan sen takia että oon käynyt katsomassa sukulaisia sairaalassa. Pari päivää sitten alkoi heikottaa kun luin valtimoverikokeesta.
Epäonnistuminen. Oon perfektionisti tietyissä asioissa ja epäonnistuminen on aina pieni maailmanloppu. Jos teen jotain niin haluan tehdä sen täydellisesti.

3 things I wish would happen in the near future / 3 asiaa, joita toivon tapahtuvan lähitulevaisuudessa
Moving to own apartment. Hopefully next year.
Great job for my husband he would enjoy of doing.
Mind peace for me.

Muutto omaan asuntoon! Toivottavasti ensi vuonna.
Kiva työ miehelle missä hän viihtyisi ja tykkäisi siitä mitä tekee.
Mielenrauhaa mulle kiitos.

No comments

Please let me know your thoughts! :)